ନମସ୍କାର ବନ୍ଧୁଗଣ ଆପଣଙ୍କୁ ଆମ ୱେବପୋର୍ଟାଲ ରେ ସ୍ୱାଗତ। ବନ୍ଧୁଗଣ ପନିପରିବା ରେ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ଥାଏ । ସବୁଜ ପନିପରିବା ଆମ ପାଇଁ କେତେ ଉପଯୋଗୀ ତାହା ଆପଣ ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି । ଏବଂ ପ୍ରାୟ ସବୁ ସବୁଜ ପନିପରିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ତିଆରି ହୋଇଥାଏ । କାରଣ ସବୁଜ ପନିପରିବା ବିନା ଖାଇବା କଠିନ ମନେହୁଏ । ବାସ୍ତବରେ, ପ୍ରତ୍ୟେକ ପ୍ରକାରର ପନିପରିବାର ନିଜସ୍ୱ ଗୁରୁତ୍ୱ ରହିଛି ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପନିପରିବା ଆମ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉପଯୋଗୀ କିନ୍ତୁ ସମସ୍ତେ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରିୟ ପନିପରିବା ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ।
ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏପରି ପନିପରିବା ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ । ଯାହା କିଡିନି ପଥରର ରୋଗୀମାନଙ୍କ ପାଇଁ ବରଦାନ ଠାରୁ କମ୍ ନୁହେଁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହାର ପ୍ରଭାବ ମାତ୍ର 3 ଦିନରେ ଦେଖାଯିବା ଆରମ୍ଭ କରିବ ।
କିଡନୀ ପଥର ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ଜହ୍ନି ଉପକାରୀ ଅଟେ;
ଭାରତର ସବୁ ସ୍ଥାନରେ ଜହ୍ନିର ପନିପରିବା ପ୍ରାୟ ଆରାମରେ ମିଳିଥାଏ ଏବଂ ଜହ୍ନି ପନିପରିବା ପ୍ରାୟ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ତିଆରି ହୋଇଥାଏ । ଆମେ ଭଜା ତରକାରୀ କରି ଏହାକୁ ଖାଇଥାଉ । ଜହ୍ନି ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଆମ କିଡିନି ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ । ସକାଳେ ଜହ୍ନି ରସ ସହ ଗୋଲ ମରିଚ ମିଶାଇ ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ସପ୍ତାହେ ମଧ୍ୟରେ କିଡ୍ନୀ ରୋଗ ଦୂର ହୋଇଥାଏ । ଏହାର କାରଣ ମଧ୍ୟ ଜହ୍ନିରେ ମିଳୁଥିବା ମୂଲ୍ୟବାନ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱରେ ଛଚିନ୍ଦ୍ରା ସହିତ ତୁଳନା କରାଯାଏ, କିନ୍ତୁ ଉଭୟ ଜହ୍ନି ଏବଂ ଛାଚିନ୍ଦ୍ରା ଭିନ୍ନ ଅଟନ୍ତି ।
ଛଚିନ୍ଦ୍ରା ମାତ୍ର 3 ଦିନରେ ପଥର ଶେଷ କରେ;
ଛାଚିନ୍ଦ୍ରା ରେ ଅନେକ ଲାଭ ଅଛି କିନ୍ତୁ ଅନେକ ଲୋକ ଏହାର ପନିପରିବା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ ଏବଂ ସେମାନେ ଏହାକୁ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ କିନ୍ତୁ ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଯୋଗୁଁ ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉପଯୋଗୀ । ଗାଇ ର ଦୁଗ୍ଧ କିମ୍ବା ଥଣ୍ଡା ପାଣିରେ ଛାଚିନ୍ଦ୍ରା ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରି ଏହାକୁ 3 ଦିନ ପିଇଲେ ଶୀଘ୍ର ଆପଣଙ୍କ କିଡିନି ପଥର ସମସ୍ୟାରେ ଆରାମ ମିଳିବ । ଆଶା କରୁଛୁ କି ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ଖବର ପସନ୍ଦ ଆସିଥିବ । ତେବେ ବନ୍ଧୁଗଣ ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଆମର ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ ତେବେ ଏହାକୁ ଲାଇକ ସେୟାର୍ କରିବା ପାଇଁ ଆଦୌ ଭୁଲନ୍ତୁ ନାହିଁ । ଏଭଳି ଅଧିକ ଖବର ପାଇଁ ଆମ ପେଜ୍ କୁ ଲାଇକ କରନ୍ତୁ ।