ଲୁଣ ବିନା ଖାଇବାରେ କୌଣସି ସ୍ୱାଦ ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଇବା ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ। ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍ ମିଳିଥାଏ। ଲୁଣରେ ମିଳୁଥିବା ସୋଡିୟମ୍ ହେଉଛି ଏକ ମୁଖ୍ୟ ଯୌଗିକ ପଦାର୍ଥ। ଏହା ଏକ ସୀମିତ ପରିମାଣରେ ଏହାକୁ ସେବନ କରିବାକୁ ଡ଼ାକ୍ତର ମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କୁହାଯାଏ ।ଏହାର ଅଧିକ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲୋକମାନେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ୟା ରେ ପୀଡ଼ିତ ହେବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି। ସୋଡିୟମ୍ ଗ୍ରହଣ ହେତୁ କେଉଁ ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ ତାହା ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଜଣାଇବୁ।
ବାସ୍ତବରେ, ଯେତେବେଳେ ଆମେ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ଜଙ୍କ ଫୁଡ୍ ଖାଇଥାଉ, ସେତେବେଳେ ଆମେ ଲୁଣ ସହିତ ଅଧିକ କ୍ୟାଲୋରୀ ମଧ୍ୟ ନେଇଥାଉ କିନ୍ତୁ ଆଜିର ସମୟରେ, ମାନୁଆଲ ପରିଶ୍ରମ ଅଳ୍ପ ଅଟେ।ଆଜି କାଲି ଲୋକ ଶାରୀରିକ ପରିଶ୍ରମ କମ ଏବଂ ମାନସିକ ପରିଶ୍ରମ ଅଧିକ କରୁଛନ୍ତି।
ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଶରୀର ଅଧିକ କ୍ୟାଲୋରୀ ଜଳାଇବାରେ ସକ୍ଷମ ନୁହେଁ ଏବଂ ମେଦବହୁଳତାର ସମସ୍ୟା ବଢ଼ିଯାଏ। ଆଜି ମୋଟାପଣ ସମସ୍ୟା ସାଧାରଣ ହୋଇଗଲାଣି। ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଶରୀରରେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ରୋଗ ବିକଶିତ ହେବାକୁ ଲାଗେ।ସୋଡିୟମ୍ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଗ୍ରହଣ କଲେ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ହୁଏ ।
ଏହା ସହିତ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କିଡନୀ ସହ ଲିଭର ଜଡିତ ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ହୋଇଥାଏ ବୋଲି କୁହାଯାଇଛି। ହୃଦୟ ଏବଂ କୋଷଗୁଡ଼ିକର କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ସୋଡିୟମ୍ ଗ୍ରହଣ କରିବା ଜରୁରୀ, କିନ୍ତୁ ଅତ୍ୟଧିକ ପରିମାଣ ଶରୀରକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଏ। ଏହି କାରଣରୁ ଶରୀରର ଟିସୁ ପ୍ରଦାହ ହୋଇଯାଏ ଲୁଣ କିଡନୀ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ସହିତ ମଧ୍ୟ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିଥାଏ ।ହୃଦୟ ଏବଂ କୋଷଗୁଡ଼ିକର କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ସୋଡିୟମ୍ ଆବଶ୍ୟକ, କିନ୍ତୁ ଏହାର ଅତ୍ୟଧିକ ପରିମାଣ ଶରୀରକୁ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଏ।
ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଶରୀରର ଟିସୁ ପ୍ରଦାହ ହୋଇଯାଏ। ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସୀମିତ ପରିମାଣର ଲୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ୍।ଏହା ସହିତ ଜଳ ଧାରଣର ସମସ୍ୟା ବଢ଼ିଥାଏ ଯେଉଁଥିପାଇଁ ବାରମ୍ବାର ତୃଷା ରହିଥାଏ। ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତି ଦିନରେ ୧ ଗ୍ରାମ୍ ରୁ କମ ସୋଡିୟମ୍ ନେବା ଉଚିତ୍ ।ଯେଉଁମାନଙ୍କର ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ସମସ୍ୟା ଥାଏ ସେମାନେ କମ୍ ସୋଡିୟମ୍ ନେବା ଉଚିତ୍।କାରଣ ଲୁଣାରେ ସୋଡ଼ିଅମ ବହୁତ ଅଧିକ ପରିମାଣର ଥାଏ।
ତେବେ ବନ୍ଧୁଗଣ ଯଦି ଆପଣଙ୍କୁ ଆମର ଏହି ପୋଷ୍ଟ ଭଲ ଲାଗିଥାଏ ତେବେ ଏହାକୁ ଲାଇକ ସେୟାର୍ କରିବା ପାଇଁ ଆଦୌ ଭୁଲନ୍ତୁ ନାହିଁ।ଏଭଳି ଅଧିକ ଖବର ପାଇଁ ଆମ ପେଜ୍ କୁ ଲାଇକ କରନ୍ତୁ।